29 d’agost del 2011

En autocaravana per Itàlia

Aquest estiu hem provat una nova manera de viatjar, l'autocaravana, i ha estat una gran experiència. I quan ho he explicat a amics i coneguts, molts han mostrat interès en saber detalls, perquè és un tipus de viatge que atrau: el fet de poder fer ruta i alhora tenir la certesa de poder parar i dormir en qualsevol indret, i de poder cuinar i viure l'entorn amb llibertat.

Hem recorregut el nord-est d'Itàlia, des de Bergamo, passant per Venècia, els Dolomites i el Llac de Garda. Apunto aquí algunes de les idees i conclusions del viatge:

- L'opció Fly & Drive és un gran encert. Agafar un low cost fins a Bergamo i allà llogar l'autocaravana és ple d'avantatges (sempre i quan el vol no es compliqui i acceptant que no serà un vol còmode...). Vam llogar-la a Camper Valtesse, una petita botiga d'un suburbi de Bergamo que, gràcies a la màgia d'internet i a una pàgina optimitzada i multiidioma, surt la primera al google (un exemple de que qualsevol negoci pot vendre a tot el món). El preu del dia de lloguer és la meitat del preu de lloguer de la mateixa autocaravana a Barcelona! (escandalós). I l'estalvi addicional que tens és que guanyes un dia, el que trigues com a mínim de viatge fins a a la Llombardia i el Véneto. No cal dir que guanyes encara més si et planteges el mateix per recórrer CentreEuropa o Escandinavia.

- Val la pena reservar tot de complements en el lloguer, com ara taula i cadires de camping, tendal, falques, la roba de llit i les tovalloles, etc. I també el gps, en algun moment ens hagués anat bé i no el teniem.

- És també absolutament recomanable mirar algun model d'autocaravana que disposi d'aire condicionat a la cabina a part de la zona de conducció. En ruta, a l'estiu, la temperatura a la cabina és alta i el viatge es fa molt més pesat.

- Italia, almenys al Nord, i em fa l'efecte que tota Europa, està molt ben preparada per aquest tipus de turisme. Hi ha moltes zones d'aturada per autocaravanes, amb serveis addicionals apart de l'aigua i la corrent. També en els campings estan preparats. Molt recomanable baixar-se abans alguna guia de les múltiples webs d'autocaravaning que es poden trobar (a Itàlia per exemple aquesta o aquesta altra), o si tens ipad o algun altre tipus de tablet, comprar la guia d'àrees a zinio.

- Per internet vam trobar tot tipus de llocs per fer-hi nit, amb serveis addicionals i a preus molt bons. Per exemple, l'AgroCamping Al Bateo, a Punta Sabbioni, vora Venècia, des d'on accediem amb el Vaporetto en 30 minuts a Piazza San Marco. Un petit espai superfamiliar i ben ajardinat, amb una botiga de productes de l'hort de la casa ben saborosos. Alternativament, tota aquella zona està plena de campings, tipus Castelldefels. I al llac de Garda, a la vila de Tórbole, quasi a tocar de l'aigua, Area Transit, exclussivament per autocaravanes i ben cuidada. Més amunt, al sud Tirol, vam estar al camping Lago di Dobbiaco, més típic camping amb tot tipus de tendes, roulettes i motorhomes. I sino, vam estar a un parking per autocaravanes a Cortina d'Ampezzo per 12€/24h, enmig de la muntanya. I en vam veure un altre de ben preciós vora el Llac de Misurina, punt de partida d'excursions pels espectaculars Alps Dolomítics. La llibertat de poder combinar nits a la vora de la carretera amb altres nits o varis dies en una espai més còmode amb dutxes i super (i àrees d'aigües grises i negres, per suposat) fa que viatjar en autocaravana sigui una experiència ben interessant.

I fora pors! Conduir un trasto de 7,5m és ben fàcil. Està clar que per visitar ciutats no és el millor mitjà, més viat és poc recomanable, però és ideal per la muntanya i l'interior, i per viure la natura en primer pla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada